Nieuwbouwproject Stadswerven in Dordrecht

Stadswerven. Vergeet de gebaande paden.

Vergeet de gebaande paden. Denk aan de Kop van Zuid, in Rotterdam. Aan het Amsterdamse KNSM-eiland. Stukjes Holland met een enorme historie. Plekken waar ooit de scheepvaart en scheepsbouw bloeiden. Maar de mannen en schepen van staal verdwenen. En kijk er nu eens. Het is er geweldig wonen, uitgaan, werken. Het zijn bruisende stukken stad geworden.

Dit is een ontwikkeling die je ook in steden als Londen, Hamburg en New York ziet. De werven werden verlaten en al snel meldden de eerste pioniers zich. Aangetrokken door het water, de ruimte en de nieuwe mogelijkheden. Zo'n plek is nieuwbouwproject Stadswerven in Dordrecht ook. Maar er zullen straks ook grote verschillen zijn met de inspirerende genoemde voorbeelden. Omdat Dordrecht nu eenmaal Dordrecht is en omdat er uiteraard rekening wordt gehouden met de menselijke maat.

Stadswerven Dordrecht “Transformatie naar uniek woongebied”
  • Sfeer impressie haven
  • Haven Dordrecht
  • Omgeving Stadswerven
  • Omgeving Stadswerven
  • Omgeving Stadswerven
  • Omgeving Stadswerven

Ooit gleden hier de nieuwgebouwde schepen het Wantij en de Merwede in. De oude kraanbaan herinnert nog aan die tijd. Nu is het hier open en weids. Gebaande paden zul je hier niet vinden. Maar de eerste pioniers hebben hun nieuwbouw woningen al betrokken. De ondernemers die op de Kop van Zuid als eersten de kansen van Hotel New York zagen, zijn hier nu succesvol met Villa Augustus. Kunstenaars, altijd en overal de wegbereiders, streken al neer in de Biesboschhal/Dordtart. En wat te denken van ontwikkelingen als het Energiehuis? Ze vormen als het ware de rode loper voor wat er verder voor moois gaat gebeuren op Stadswerven. En u kunt daar bij zijn.

De nieuwbouw woningen van Stadswerven

Na de succesvolle opleveringen van de vorige fases en het in aanbouw zijnde appartementencomplex Americana is the Yard het eerstvolgende nieuwe deelplan.

Heeft u interesse?

Schrijf u dan snel in!

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Stadswerven, een transformatie naar uniek woongebied”

Contactpersonen Stadswerven

André Attasio
Verkoopmanager

André Attasio